Vierde en laatste keer zomerschool Vlissingen

De zomerschool in Vlissingen begint vandaag mogelijk aan zijn laatste jaar. Er was subsidie voor vier jaar. Dat geld is nu op. Lianne Telussa van de zomerschool hoopt op nieuw geld, bijvoorbeeld van de gemeente.

Het is nog onbekend of de gemeente Vlissingen geld ter beschikking stelt. Onderwijs wethouder Marin de Zwarte kijkt of er uit het potje onderwijsachterstandsmiddelen geld vrijgemaakt kan worden. Maar hij stelt ook voorwaarden voor een doorstart. Kinderen uit andere wijken dan het Middengebied moeten ook kunnen deelnemen. Daarnaast moeten er nog andere geldschieters gevonden worden.

Achterstand
De zomerschool in Vlissingen is voor kinderen in het Middengebied, die een achterstand hebben in taal of andere vaardigheden. Behalve les op school gaan ze in de zomer ook op excursie.

Niveau
De kinderen kunnen vier tot zes weken deelnemen aan de zomerschool. Met name om er voor te zorgen dat de kinderen in de zomervakantie niet terugvallen in niveau.

Schoolprestaties
De zomerschool is bedoeld voor Vlissingse kinderen uit groep vijf tot en met acht die kampen met een achterstand. Vorig jaar gingen ruim vijftig kinderen de hele zomer vrijwillig naar school om terugval in hun schoolprestaties te voorkomen.

Deel dit artikel: