Achtervolgende Hoogerland bereikt kopgroep net niet

LYON (FRA) - Johnny Hoogerland heeft zich in de veertiende etappe van de Tour de France nadrukkelijk laten zien. De renner uit Langeweegje was de eerste aanvaller van de dag, miste vervolgens de juiste ontsnapping, maar deed een poging om alsnog in de kopgroep te komen. Die mislukte net.

Al in de eerste paar kilometer van de etappe probeerde Hoogerland weg te komen, maar dat lukte niet. Toen er vervolgens achttien renners demarreerden miste Hoogerland (net als al zijn ploeggenoten van Vacansoleil-DCM) de slag. De kopgroep bouwde een voorsprong op en toen die ruim drie minuten was besloot Hoogerland op 80 kilometer van de streep toch nog een poging te wagen om bij de ontsnapten te komen.

Cunego
De Italiaan Damiano Cunego ging met Hoogerland mee en de twee slaagden erin de achterstand te verkleinen. Vooral Hoogerland deed veel kopwerk. Op een berg van de 3e categorie reed de renner uit Langeweegje weg bij Cunego en naderde hij de kopgroep tot op 45 seconden. Hoogerland probeerde voor de top van Col du Pilon aan te sluiten, maar dat lukte niet. In de afdaling verloor hij vervolgens snel terrein en gaf hij de strijd op. Weer samen met Cunego werd Hoogerland op ruim tien kilometer van de streep weer ingerekend door het peloton.

De rit werd gewonnen door de Italiaan Matteo Trentin van Omega Pharma Quick Step. Hoogerland kwam in het peloton als 163e over de streep op 7 minuten en 17 seconden van de winnaar.


Deel dit artikel: