Steeds meer wielerkoersen verdwijnen uit Zeeland

Zeker tien wielerkoersen zijn er in de afgelopen vijf jaar verdwenen uit Zeeland. Volgens Leo Bakker, voorzitter van Trimbelang Midden Zeeland, heeft dat te maken met de vergrijzing in de comités.

Joop de Wild is voorzitter van het wielercomité van de Ronde van Kortgene. Hij erkent ook het probleem, maar ziet ook dat er geen jonge mensen zijn die het stokje over willen nemen.

Weerstand
Volgens Bakker zijn die jonge mensen er af en toe, maar die krijgen dan te maken met weerstand. "De oudere generatie moeten open staan voor nieuwe ideeën. Nieuw bloed brengt nieuwe ideeën mee. Vaak willen ze daarin niet meegaan, omdat ze het al jaren lang op hun eigen manier doen", zegt Bakker.

Cultuur
Ondanks de terugloop van het aantal koersen blijft Bakker hoop houden op de toekomst: "Het is een stukje cultuur van Zeeland. Het heeft nu een dip, maar ik denk ook dat er weer een positieve tijd komt".

Jacques Schuit
Mochten er geen nieuwe comitéleden zijn die volgend jaar de Ronde van Kortgene willen organiseren. Dan is Jacques Schuit uit Oost-Souburg de winnaar van de 37e en laatste editie van de Ronde van Kortgene.

Deel dit artikel: