Priem zegt niets te weten van dopinggebruik Blijlevens

De voormalige TVM-ploegleider Cees Priem uit Wemeldinge zegt niets te weten van het dopinggebruik van wielrenner Jeroen Blijlevens. Desgevraagd laat Priem weten dat als hij het had geweten, hij Blijlevens uit de ploeg 'zou hebben gegooid'. Verder wil hij er niet op ingaan.

Woensdag bleek uit een onderzoek van de Franse senaatscommissie dat Blijlevens, destijds renner van de TVM-ploeg, doping zou hebben gebruikt in de Tour van 1998. De commissie heeft alle dopingstalen uit de Tour van '98 onderzocht. Jeroen Blijlevens heeft volgens dat onderzoek doping gebruikt.

44 deelnemers
Uit het onderzoek bleek dat 44 deelnemers aan die Tour de France epo hebben gebruikt. Ondere andere de Italiaan Mario Cipollini, de Duitsers Jan Ullrich en Erik Zabel en de Fransman Laurent Jalabert.

Verantwoording
Priem is momenteel nog steeds actief in het wielrennen. De Bevelander is werkzaam bij Libéma en hij haalde in 2010 de Giro d'Italia naar Middelburg. En in de zomer van 2012 ook het Europees kampioenschap voor beloften. Priem heeft geen zin om 'verantwoording' af te leggen. Volgens hem is het de verantwoording van de renner

Deel dit artikel: