Spannende tijden voor Coast Enduro Zeeland

VLISSINGEN -
De start is op het Bellamypark in Vlissingen. De coureurs zullen dan via Meliskerke en Koudekerke naar Vrouwenpolder rijden. Vervolgens zullen ze langs de kust terug naar Vlissingen gaan voor de finish. Op de terugweg zullen de deelnemers meerdere keren over het strand rijden.

Verkeersregels

Enduro is in Zeeland nog een vrij onbekende sport, maar in het oosten van het land is het populairder. De coureurs moeten een ronde van tussen de zestig en zeventig kilometer meerder keren afleggen. Het parcours gaat grotendeels over onverharde wegen. Maar ze moeten ook over een aantal verbindingswegen. Daar rijden ze gewoon tussen het verkeer en moeten zij zich ook houden aan de verkeersregels.

Proeven

Onderweg komen de deelnemers een aantal proeven tegen. "Daar gaat het om. Bij het begin klok je in en zo'n proef duurt ongeveer vijf minuten. Na de proef klok je uit en al die tijden worden opgeteld. Degene met de snelste totaaltijd wint.", vertelt endurocoureur Stefan Hage uit Goes.

Landbouwpercelen
Of Coast Enduro Zeeland doorgaat hangt volgens Bimmel nog van twee dingen af: "We moeten nog even volledig rondkomen met de KNMV." Daarnaast hoopt de organisatie nog op toestemming van landeigenaren om over hun landbouwpercelen te mogen rijden. Dan kan ook de definitieve route worden bepaald.