Dieven lijken slag te slaan op scheepswrak Astrid

The Irish Times meldt dat dieven afgelopen vrijdag spullen van het gezonken schip Astrid hebben gestolen. Ze zouden 's nachts onder meer het kompas en de scheepsbel hebben ontvreemd uit het wrak.

Volgens een duiker, die getuige was van het vergaan van de Astrid, waren de spullen al enkele uren na de ramp verdwenen en is er dan geen sprake van diefstal. Dat meldt de Irish Examiner.

Misdrijf
Het 95 jaar oude schip Astrid, met Vlissingen als thuishaven, verging vorige week voor de kust van Ierland vlakbij Kinsale. Omdat de eigenaar van het schip bekend is, is het een misdrijf om spullen uit het schip te verwijderen.

Verbaasd
Eigenaar Pieter De Kam uit Kamperland reageert in The Irish Times verbaasd op de diefstal. Hij had begrepen dat er niemand in de buurt van het schip mocht komen. De Ierse kustwacht, die het schip in de gaten houdt vanaf de wal en vanuit de lucht, zegt dat de dieven vrijdagnacht toegeslagen moeten hebben, gebruikmakend van het lage tij en de nacht.

Bergen
Er wordt nog steeds onderhandeld over het bergen van het wrak. Binnen enkele dagen moet daar duidelijkheid over komen. Voordat het wrak geborgen kan worden moet er eerst 3,5 ton diesel uitgehaald worden. Voor het bergen zou een grote drijvende kraan nodig zijn om het wrak op te takelen en te laten vervoeren naar het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit artikel: