'Zeeuws naaktstrand is opvallend schoon'

Het naaktstrand bij Domburg is opvallend schoon. Dat meldt een woordvoerder van de Stichting De Noordzee. Vrijwilligers van de stichting houden een schoonmaakactie op de Nederlandse stranden.

Afgelopen donderdag was de start in Cadzand. Alle Zeeuwse stranden zijn nu bezocht en daarbij valt op dat vooral op het naaktstrand weinig afval en sigarettenpeuken lagen.

Naaktstrand
Stichting De Noordzee durft niet te concluderen dat bezoekers van naaktstranden minder roken of schoner zijn, maar het was volgens de vrijwilligers wel opmerkelijk hoe schoon het er was.

Walcheren
Op de reguliere stranden lijken bezoekers de prullenbak minder goed te kunnen vinden, blijkt uit de vondsten van het opruimteam. Op het strand bij Walcheren leverde 200 meter strand onder meer 111 kleine stukjes plastic, 93 sigarettenfilters en 87 snoep- en snackverpakkingen op.

Opruimactie
Met de landelijke opruimtocht wil Stichting De Noordzee mensen informeren over afval op het strand en in zee en in kaart brengen hoe groot het afvalprobleem is. De actie eindigt op 24 augustus op het strand van Schiermonnikoog.

Deel dit artikel: