'Zeeland onvriendelijk voor campers'

VLISSINGEN - Zeeland is onvriendelijk voor campers. Dat zegt Sake Bootsma, afkomstig uit het Friese Witmarsum die al jaren met zijn camper in Zeeland op vakantie gaat. Vooral het feit dat je in Zeeland niet zomaar overal mag overnachten, vindt hij erg vreemd.


De Zeeuwse gemeenten zouden volgens Bootsma een voorbeeld moeten nemen aan Friesland. Daar zijn speciaal camperplaatsen aangelegd met allerlei faciliteiten, waar campers kunnen overnachten tegen een klein bedrag.

Vermijden
Ook volgens de oprichter van de Camper Club Nederland Martin Slingenberg uit Goes is Zeeland erg onvriendelijk voor campers. Veel leden van de CCN delen zijn mening en vermijden Zeeland. Het is zelfs zo dat Zeeland ook in het buitenland slecht bekend staat bij camper eigenaren.

Economie
Hij vindt dat erg jammer, omdat Zeeland veel te bieden heeft voor toeristen. Daarnaast is hij van mening dat het ook slecht is voor de Zeeuwse economie.

Recron
De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, de Recron, vindt de ophef over het negatieve imago overdreven. Arjen Brinkman, voorzitter van de Recron, afdeling Zeeland, en eigenaar van camping de Paardekreek, vindt dat er in Zeeland genoeg faciliteiten zijn voor campers. "Ze kunnen terecht op bijna elke camping en elke gemeente heeft wel een aantal camperplaatsen waar ze kunnen overnachten."

Deel dit artikel: