In 2014 Zeeuws-Vlaamse etappe in Eneco Tour

De Eneco Tour komt volgend jaar naar Zeeuws-Vlaanderen. Volgens Jo van Remortele van het Stichting Wielerpromotie Terneuzen is het de wens om de eerste etappe in de WorldTour wedstrijd te organiseren.

De Stichting gaat hierover binnenkort in gesprek met de organisatie van de meerdaagse wielerwedstrijd. “We willen de start en de finish van de eerste etappe graag in Terneuzen”, laat Van Remortele weten. “Het voordeel van de eerste etappe is dat je een dag eerder ook de ploegenvoorstelling hebt en die willen we graag op de Markt in Terneuzen hebben.” In 2014 bestaat Zeeuws-Vlaanderen 200 jaar.


De Eneco Tour sloot vorig jaar een contract voor drie jaar met de Provincie Zeeland. In 2012 finishte een etappe in Middelbrug, woensdag kwamen de renner na een etappe van meer dan 100 kilometer over Schouwen-Duiveland aan op de Brouwersdam.


Terneuzen ontving de Eneco Tour al twee keer eerder. In 2007 won de Belg Wouter Weylandt de etappe en een jaar later was de Italiaan Daniele Benatti de snelste op de Binnenvaartweg. Beide keren ging de wedstrijd een dag later van start op de Markt in Terneuzen.

Deel dit artikel: