'Zeeuwse homoseksuelen moeten zich laten zien'

De Zeeuwse homoambassadeur Mart Roumen wil dat homoseksuelen 'meer zichtbaar worden' in Zeeland. Uit cijfers van de GGD blijkt dat een kwart van de Zeeuwse jongeren niet eerlijk durft uit te komen voor zijn homoseksualiteit.

Een groot deel van de Zeeuwse jongeren accepteert homoseksualiteit (nog) niet. Een derde van de jongeren vindt het niet normaal als twee mensen van het zelfde geslacht zoenen op straat of het schoolplein. En veertien procent van de jongeren wil zelfs geen vriendschap sluiten met iemand die homo of lesbienne is.

Gedragsproblemen
Verder blijkt uit het onderzoek van de GGD uit 2012 dat homoseksuele jongeren een slechtere psychische gezondheid hebben dan heterojongeren. Ze zeggen zelf vaker last te hebben van gedragsproblemen en lijden eerder aan depressies en zelfmoordgedachten

Ambassadeur
Mede vanwege de cijfers is er een Zeeuwse ambassadeur voor homoseksualiteit in het leven geroepen. Mart Roumen uit 's Heer Arendskerke is benoemd als rolmodel voor de homoseksuele jongeren in Zeeland. Hij interviewt op dit moment Zeeuwse lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders. Deze interviews worden in oktober gepubliceerd in de PZC ter gelegenheid van de Nationale Coming Out dag in oktober. 

Deel dit artikel: