Herinrichting Zierikzee zorgt voor verdeeldheid

In Zierikzee is verdeeldheid over de herinrichting van het historisch centrum. De één vindt het modern ingerichte plein prachtig. De ander vindt niet passen bij het historisch karakter van Zierikzee.

Het Havenplein is inmiddels al aangepast. Het Havenpark en het Kraanplein zijn nog aan de beurt. Voor- en tegenstanders hebben acties op internet opgezet en zamelen handtekeningen in.

Tegenstanders
Tegenstander van de herinrichting Jacques Geschiere wil de Zierikzeese bevolking de mogelijkheid geven haar stem te laten horen tegen de herinrichting. Het motto van Geschiere is 'Stop de verstening', 'Stop de ontgroening' en 'Stop de verspilling'. De actie staat ook op een Facebookpagina en op petitie.nl waar mensen de actie digitaal kunnen ondersteunen. Ook gaat Geschiere rond met handtekeningenlijsten in de stad.


Steun
Jacques Geschiere kreeg spontaan de steun van alle de ereburgers van Zierikzee onder wie oud-burgemeesters De Meester en Asselbergs.

Voorstanders
Maar na alle negatieve publiciteit over de herinrichting laten nu ook voorstanders hun stem horen. Heleen de Vries uit Zierikzee maakte een Facebookpagina aan voor mensen die de herinrichting wel een goede zaak vinden.

Deel dit artikel: