Pomphouders op hun hoede voor skimpogingen

OOST-SOUBURG - Criminelen gebruiken die apparatuur om bankgegevens en pincodes te achterhalen om zo de pompgebruikers geld afhandig te maken.

Onbemand
In de afgelopen twee weken is bij vier onbemande tankstations skimapparatuur aangetroffen. Het gaat om tankstations in de gemeenten Middelburg, Veere en Goes. Het gaat onder meer om tankstation Tamoil aan de Noordweg in Sint Laurens en tankstation Murre in de Mortiere in Middelburg. De aangetroffen skimapparatuur is gedemonteerd en in beslag genomen voor verder onderzoek.

Oproep

Door snel ingrijpen van de ondernemers denkt de politie dat er geen gedupeerden zijn. Toch heeft de politie mensen die de afgelopen tijd bij een onbemand tankstation hebben getankt opgeroepen om hun bankrekening te controleren op 'vreemde' afschrijvingen.

Cameraatje

Er zijn allerlei manieren waarop criminelen proberen om bankgegevens van mensen te achterhalen. Bij het skimmen wordt bij een betaalautomaat apparatuur geplaatst om de magneetstrip van de bankpas uit te lezen en een klein cameraatje om de pincode te achterhalen.