Brian van Goethem wint KNWU Beloftencompetitie

Brian van Goethem heeft het eindklassement van de KNWU Beloftencompetitie op zijn naam geschreven. De renner uit Sluiskil begon de laatste wedstrijd in Kerkrade in de rode leiderstrui, zag deze nog in gevaar komen, maar behield uiteindelijk genoeg voorsprong voor de eindzege.

Tijdens de Eurode Omloop kreeg Van Goethem te maken met tegenslag. De renner van Metec reed al vroeg in de wedstrijd lek en kwam op achterstand. Op eigen kracht kreeg Van Goethem weer aansluiting met het peloton, maar die krachtsinspanning zorgde er later voor dat hij weer moest lossen. Omdat ook Bram de Kort, de enige overgebleven concurrent van Van Goethem voor de eindzege, het tempo van het peloton niet kon volgen bleef de Zeeuwse renner in leidende positie. Twee ronden voor het einde werd het groepje met Van Goethem en De Kort wegens een te grote achterstand uit koers genomen.


De Eurode Omloop in Kerkrade was de zevende en laatste wedstrijd in de KNWU Beloftencompetitie. Van Goethem won de vierde wedstrijd in Fijnaart en werd twee keer tweede, wat genoeg bleek voor de eindzege.