'Verplicht apparaatje opsporen duikers te duur'

De Nederlandse Onderwatersportbond vindt speciale apparaatjes om duikers te kunnen opsporen te duur om ze verplicht te stellen. De Partij voor Zeeland wil dat duikers te allen tijde een pinger bij zich hebben tijdens het duiken. Ze kosten zo'n driehonderd euro.

De pinger geeft een signaal, waardoor een vermiste duiker opgespoord kan worden als hij onverhoopt verdrinkt en dood op de bodem terecht komt. Dat voorkomt dagenlange zoektochten. Met een pinger zou een verdronken duiker binnen een paar uur kunnen worden gelokaliseerd.


Babijn

Volgens Francois Babijn van de PvZ valt die driehonderd euro wel mee. "De kosten voor zo'n pinger wegen niet op tegen de kosten van soms een wekenlange zoektocht." Volgens Babijn zou het apparaatje verplicht moeten worden gesteld, via koop of het huren ervan.


Duikongeluk

Naar aanleiding van een duikongeluk op 18 mei in de Oosterschelde waarbij dagenlang werd gezocht naar een vermiste duiker stelde de PvZ al vragen aan het provinciebestuur over de mogelijkheden om duikers sneller op te sporen.