Recordaantaal eerstejaars studenten Roosevelt

University College Roosevelt in Middelburg start dit jaar met een recordaantal eerstejaars studenten: 204. Vandaag vieren studenten en docenten de start van het academisch jaar. De ceremonie vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Daarvoor lopen hoogleraren en docenten in toga over de Markt naar de Nieuwe Kerk.

De 204 eerstejaars werden geselecteerd uit zo'n 400 aanmeldingen. Nog steeds komen de meeste studenten van University College Roosevelt uit Nederland: 60 procent, maar het aantal studenten uit het buitenland is nog nooit zo groot geweest. Dit studiejaar starten ruim vijftig studenten uit EU-landen en een kleine dertig uit landen buiten Europa.

Studiebeurs
University College Roosevelt denkt dat deze toename van het aantal studenten uit het buitenland onder meer komt doordat ze dit jaar in aanmerking kunnen komen voor een studiebeurs.

Award
Bij de start van het academisch jaar worden voor het eerst prijzen voor studenten uitgereikt. Twee studenten krijgen een award voor hun academische resultaten en ontwikkelingen en één student krijgt een award voor actieve betrokkenheid bij de universiteit en de bredere Zeeuwse samenleving.

HZ
Niet alleen in Middelburg begint het academisch jaar ook de nieuwe studenten van de HZ zijn begonnen aan de introductieweek.


Meer over dit onderwerp:
Walcheren middelburg roosevelt studenten
Deel dit artikel: