Directeur Delta vertrekt na 1,5 jaar

Rob Frohn vertrekt per 31 oktober als directeur van Delta. Dat heeft het energiebedrijf bekend gemaakt. De 53-jarige Frohn gaat aan de slag als directeur van Anthos International. Het vertrek zou in goed overleg zijn gegaan met de Raad van Commissarissen.

Athos International is de privé bank van de familie Brenninkmeijer, bekend van de C&A-winkelketen. President-commissaris Daan van Doorn laat weten dat de Raad van Commissarissen respect heeft voor de beslissing van Frohn om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Toch betreurt hij het vertrek van Frohn. "Hij was immers nog maar kort in dienst", aldus Van Doorn.

Peter Boerma
Rob Frohn volgde in 2012 de vertrokken Peter Boerma op. Vanwege tegenslagen bij de voorbereiding van de bouw van een tweede kerncentrale bij Borssele en andere gedurfde investeringen moest Boerma het veld ruimen. Het was Frohn die moest zorgen dat Delta na een periode van financiële risico's het huishoudboekje op orde bracht.

'Rust gebracht'
Volgens president-commissaris Van Doorn is Frohn daarin geslaagd. "Hij heeft rust gebracht bij Delta na een roerige periode eind 2011. Er ligt nu een duidelijke strategie voor het bedrijf. Verder heeft Frohn samen met mede-bestuurder Frank Verhagen gewerkt aan het herstel van vertrouwen bij de aandeelhouders. Intern zijn de kosten en leningen gereduceerd en is er een reorganisatie in gang gezet."

Bonus
Bij de aanstelling van Rob Frohn is afgesproken dat de directeur bij een eventueel vroegtijdig vertrek geen geld zou meekrijgen. Volgens Delta is er in dit geval dan ook geen sprake van een vertrekregeling. Wie Frohn opvolgt is nog niet bekend. Totdat een vervanger is gevonden worden de taken waargenomen door financieel directeur Verhagen.

Foto: delta.nl

Deel dit artikel: