Wolf in Loveland maakt nieuwe vrienden

Folkrockband Wolf In Loveland uit Rotterdam is terug in Nederland na een bezoek aan IJsland. Frontman Jan Minnaard over dit avontuur: "Het was bijzonder om daar te zijn. We zijn goed ontvangen in Reykjavik en hebben veel nieuwe vrienden gemaakt."

Reykjavik

Via de internationale culturele organisatie Stage Europe Network kwam Wolf in Loveland in contact met bands uit Polen, Duitsland, Noorwegen, Frankijk en IJsland. Het weekend in IJsland werd afgesloten met een gezamenlijk optreden op de Reykjavik Culture Night.


Golflengte

In Goes vormde singer-songwriter Jan Minnaard de band Jay Minor & The Early Birds. Inmiddels studeert hij aan de popacademie PopArts in Rotterdam. Daar ontmoette hij muzikanten die op dezelfde golflengte zaten: "Gewoon kijken wat er muzikaal gebeurt en niet meteen te veel nadenken over stijl en genre. We zien wel hoe het over tien jaar is, maar dit groepje mensen zal altijd met elkaar te maken blijven hebben."


Popronde

In november komt het debuutalbum van Wolf in Loveland uit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De band gaat in die landen ook optreden. Eerstvolgende optreden in Zeeland is op 14 november tijdens de Popronde 2013 in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

Meer over dit onderwerp:
ijsland Jan Minnaard Popronde Wolf in Loveland
Deel dit artikel: