Geen besluit bedrijventerrein Nieuw- en Sint Joosland

MIDDELBURG - De raad in Middelburg heeft maandagavond geen besluit genomen over het doorgaan van de plannen voor een bedrijventerrein aan de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland. Er stemden evenveel raadsleden voor als tegen een onderzoek naar het wijzigingen van het bestemmingsplan voor het gebied.


De wijziging is nodig om van de weilanden tussen Nieuw- en Sint Joosland en de A58 een bedrijventerrein te maken. Dat betekent dat in de raadsvergadering in oktober nog eens over het onderwerp wordt gestemd.

Inwoners
Nieuw- en Sint Joosland zit niet te wachten op een nieuw bedrijventerrein aan de Trekdijk. De inwoners van het dorp voelen zich de laatste jaren ingeklemd zitten tussen de bedrijventerreinen Arnestein en Ramsburg en de nieuw aangelegde N57. Dat zegt Krina de Visser, voorzitter van de dorpsvereniging Nieuw- en Sint Joosland.

Overbodig

Een nieuw bedrijventerrein in de regio is volgens De Visser overbodig. Eerst zou gekeken moeten worden naar leegstand en verpaupering van de bestaande bedrijventerreinen, zoals Arnestein en Ramsburg in Middelburg.

Deel dit artikel: