Wachten op wind bij DAM7 beloond

Het windsurfevenement DAM7 aan de Brouwersdam is vandaag van start gegaan. De afgelopen twee dagen is op de Brouwersdam tevergeefs gewacht op wind, maar vandaag kunnen de wedstrijden eindelijk van start gaan.

In het kader van de World Cup varen de beste freestyle windsurfers van de wereld op het Grevelingenmeer tegen elkaar. De bedoeling is om zo spectaculair mogelijke trucs te laten zien.

Eerste winnaars
De eerste wedstrijd is inmiddels gevaren en werd bij de heren gewonnen door de op Bonaire woonachtige Nederlander Kiri Thode. Hij hield Tonky Frans (Bonaire) en Steven van Broeckhoven uit België achter zich. De drie Zeeuwse surfers kwamen niet ver. Tim Ruyssenaars uit Nieuwerkerk sneuvelde in de eerste ronde. Davy Scheffers uit Zierikzee en Rick Jendrusch uit Scharendijke werden in de tweede heat uitgeschakeld. De komende dagen volgen als de weersomstandigheden mee zitten nog meer wedstrijden.

Bij de dames won de Arubaanse Sarah-Quita Offringa de eerste wedstrijd. Zij hield Yoli de Brendt uit Venezuela achter zich.

Nederland

Het is voor het eerst in vijftien jaar dat het wereldbekercircuit windsurfen in Nederland wordt gehouden.

Deel dit artikel: