Hoogerland wil ondanks luchtweginfectie Vuelta uitrijden

PEÑA CABARGA (SPA) - Johnny Hoogerland uit Langeweegje kampt in de Vuelta met een luchtweginfectie. Woensdag voelde de renner van Vacansoleil-DCM zich naar eigen zeggen erg slecht en heeft hij ook antibiotica genomen. Donderdag voelde Hoogerland zich vooral slap, maar hij moest minder hoesten dan de vorige dag.

Hoogerland eindigde donderdag in de achttiende etappe als 135e met ruim 22 minuten achterstand op winnaar Vasil Kiryienka van Sky. In het algemeen klassement staat de Bevelander op de 113e plaats op meer dan drie uur van leider Vincenzo Nibali van Astana.

Vatbaar
Na de Tour de France heeft Hoogerland de klassieker van San Sebastian en de etappekoers Eneco Tour gereden. De 30-jarige renner denkt dat dat misschien iets te veel van het goede was. "Dan ben je extra vatbaar. Vorig weekend reden we de ene dag in 35 graden en een dag later in nul."

Wereldkampioenschap
Over iets meer dan twee weken begint het wereldkampioenschap. Hoogerland heeft inmiddels contact gehad met de bondscoach. Die adviseerde hem om niets te forceren. "Dat doe ik ook. Ik ben in nog geen een grote ronde uitgestapt. Ik ga er van uit dat ik hem uit rijd. Ik heb zin om naar huis te gaan, maar ik wil hem wel uitrijden."

Zondag is de laatste etappe van de Vuelta. Hoogerland kijkt ondertussen ook uit naar een nieuwe ploeg. Daarover had hij nog niks te melden.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden johnny hoogerland vuelta wielrennen
Deel dit artikel: