Kinderen AZC naar Brede School Goese Polder

Kinderen van het asielzoekerscentrum in Goes zullen vanaf 1 oktober les krijgen op de Brede school Goese Polder. Dat is mogelijk door medewerking van de gemeente. De verwachting is dat er in totaal 70 tot 80 kinderen les gaan krijgen. Op dit moment zijn er 30 kinderen in het AZC tussen de 4 en 12 jaar.

De kinderen krijgen les in een aparte klas om Nederlands te leren. Die lessen worden gegeven op de locatie De Tweemaster in Goes. Het is de bedoeling dat de kinderen na ongeveer een jaar naar het reguliere onderwijs kunnen doorstromen.

Langer
Kinderen die al wat langer in Nederland zijn en voldoende Nederlands spreken worden meteen verdeeld over de klassen op De Tweemaster, 't Noorderlicht en de Holtkampschool.

Ouders
De ouders van de kinderen van de Brede School Goese Polder zijn gisteren per brief over het bovenstaande geïnformeerd. Op dinsdag 17 september vanaf 19.00 uur is er een informatiebijeenkomst voor de ouders. Daar zijn de schoolbestuurders van Alpha, Nobego en Prisma, de schooldirecteuren, de manager van het AZC Goes en vertegenwoordigers van de gemeente Goes aanwezig om vragen te beantwoorden.

Gezinslocatie
De gemeenteraad van Goes besloot In juni om mee te werken aan het omzetten van het asielzoekerscentrum (AZC) tot gezinslocatie. Dat is een plaats waar gezinnen die uitgeprocedeerd zijn en geen verblijfsvergunning hebben gekregen, maar tenminste nog één minderjarig kind hebben, mogen verblijven. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze gezinnen terugkeren naar het land van herkomst. Omdat er in een gezinslocatie meer kinderen wonen dan in een 'gewone' AZC-locatie, hebben de Goese scholen, schoolbesturen en de gemeente Goes overleg gehad hoe deze kinderen onderwijs aan te bieden.

Deel dit artikel: