Bouw marinierskazerne twee jaar uitgesteld

De bouw van de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen wordt twee jaar uitgesteld. Dat zegt een woordvoerder van het Ministerie van Defensie. De bouwplannen van de Michiel Adriaanzoon de Ruyterkazerne worden aangepast omdat het kabinet ook de mariniersopleiding vanuit Rotterdam naar Vlissingen wil verhuizen.

De sluiting van de Rotterdamse Van Ghentkazerne is onderdeel van de bezuinigingen van 348 miljoen euro bij defensie.

Volgens de militaire vakbond AFMP betekent de verhuizing van de mariniersopleiding dat de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen met twee jaar wordt uitgesteld.

Onderhoud
De mariniers die nu nog in Doorn zijn gehuisvest, moeten daarom langer op de Van Braam Houckgeestkazerne blijven. Daar is al jaren niets meer gedaan aan het onderhoud. Nu blijkt dat de mariniers nog minimaal zes jaar in Doorn blijven, vindt de vakbond dat het Ministerie van Defensie snel moet zorgen dat de kazerne weer aan de normen voldoet.

Mariniersbolwerk
Als de Tweede Kamer akkoord gaat met de verhuizing van de mariniersopleiding dan is Vlissingen vanaf 2019 hèt mariniersbolwerk van Nederland. In totaal zullen er tussen de 1900 en 2300 mensen gaan werken.