BC Vlissingen aast op top 7 in Promotiedivisie

De basketbalploeg van BC Vlissingen debuteert zaterdag in de Promotiedivisie met een uitduel tegen Almonte in Eindhoven. BC Vlissingen heeft zin in het nieuwe seizoen in het op één na hoogste niveau in Nederland. "De eerste klap is een daalder waard. We gaan ervoor", zegt coach Klaas-Willem Barten.

Als doelstelling heeft de club een plaats bij de eerste negen geformuleerd. "De spelers zelf willen bij de eerste zeven eindigen", aldus Barten.

Selectie
Barten kan dit seizoen geen beroep doen op Michel Bosters en Dominique van Hove, die gestopt zijn. De selectie kent geen nieuwe gezichten, maar is wel aangevuld vanuit het tweede team. Volgens Barten is de kracht van Vlissingen dat alle spelers door de club zelf zijn opgeleid.

Vertrouwen
Speler Dorde Karadzic heeft daarom ook vertrouwen in een goed seizoen. "Deze groep is vanuit de Hoofdklasse naar de Promotiedivisie gepromoveerd. Ik weet zeker dat we het ook met deze groep aankunnen."

Promotie
Vorig seizoen werd BC Vlissingen kampioen van de Eerste divisie B. Daarna speelde de ploeg van Barten twee duels tegen CobraNova uit Voorburg, waarin het promotie afdwong naar de Promotiedivisie.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren basketbal BC Vlissingen
Deel dit artikel: