4 lokaties kinderopvang KOOS definitief dicht

Vier van de elf vestigingen van kinderopvang KOOS op Schouwen-Duiveland gaan definitief dicht. De andere zeven vestigingen worden per 1 oktober overgenomen door Kibeo. Kinderopvang KOOS was onderdeel van het Welzijnshuis dat begin september failliet ging.

Het Welzijnshuis verzorgde op Schouwen-Duiveland onder meer kinderopvang, maatschappelijke stages en zette projecten op voor ouderen en jongeren. Met name de mindere vraag naar kinderopvang was de oorzaak van het faillissement. Bij het Welzijnshuis werkten 65 mensen.

Vestigingen
De vestigingen die hun deuren sluiten zijn kinderdagverblijf Kinderkeet in Zierikzee, kinderdagverblijf Knofje in Scharendijke, kinderdagverblijf en BSO KOOS@sea in Renesse en BSO Buitengewoon in Burgh Haamstede.

Sollicitatieprocedure
Via een versnelde sollicitatieprocedure wil Kibeo een deel van de oude KOOS-medewerkers behouden. Op die manier blijven er een aantal vertrouwde gezichten voor de groepen staan. “We zijn blij de kinderen en ouders een passende oplossing te kunnen bieden”, aldus Elly Brand van Kibeo.

Ruimte
Ouders en medewerkers zijn maandagmiddag op de hoogte gesteld. Volgens Kibeo is er voor alle kinderen van KOOS ruimte op de overgenomen vestigingen of op een van de andere Kibeo-vestigingen.

Foto: kooskids.nl

Deel dit artikel: