Zeeuwse producten moeten Belgen verleiden

Vijftien Zeeuwse ondernemers hebben maandag in Antwerpen Zeeuwse producten gepresenteerd aan Belgische horecamensen en journalisten. Dat gebeurde tijdens de zogenoemde Zeeland Parade, die werd gehouden in de tuin van de Nederlandse consulaat.

Op dit nieuwe evenement werden Zeeuwse streekproducten als wild, chocolade en zeegroenten gepromoot bij onze zuiderburen. Ook werden brood en bier uit Zeeland gepromoot. Zo'n honderd genodigden, waaronder Vlaamse restaurateurs, culinair journalisten, inkopers en bestuurders kwamen op de Zeeland Parade af.

Lekkernijen
Op het evenement was een aantal Zeeuwse restaurants vertegenwoordigd, zoals Seaside uit Renesse en 't Vlasbloemeken uit Koewacht. Zij trakteerden de gasten op lekkernijen. Het evenement om Zeeuwse producten te promoten is een initiatief van Stichting Lekker Regionaal Product, de provincie Zeeland en de Kring van Oosterscheldekreeft.

Idee
Consul-generaal Gert Heijkoop van Antwerpen kwam op het idee van de Zeeland Parade toen hij een aantal maanden geleden met de commissaris van de koning Han Polman van Zeeland in gesprek was. "Er bestaat al heel lang een aspergeparade voor Limburg, dus waarom ook niet een parade met allerlei Zeeuwse lekkernijen?"

Deel dit artikel: