Tweet: 'Omleggen Wilders een oplossing?'

Cor Bos, operationeel manager van de brandweer in Goes, heeft een tweet geplaatst waarin hij suggereert dat PVV-leider Geert Wilders omgelegd moet worden. De leiding van de Veiligheidsregio Zeeland, waar de brandweer onder valt, heeft zich gedistantieerd zich van de tweet.

Hij schrijft op twitter: "Zelfs in Duitsland kunnen we niet om de onbeschoftheid van Wilders heen. Is omleggen een oplossing??" Bos is operationeel manager voor de brandweerposten van de Brandweer Zeeland in de gemeente Goes. Hij is oud-brandweercommandant van de gemeente Veere en lid van de Partij van de Arbeid. Bos is kennelijk met vakantie in Duitsland. Hij reageert vermoedelijk op uitlatingen van Geert Wilders tijdens de Algemene Beschouwingen in Den Haag.

Integriteit
Gerrie Ruijs, directeur van de Veiligheidsregio Zeeland en leidinggevende van Bos, is op z'n zachtst gezegd niet gecharmeerd van de tweet: "Wij distantiëren ons van de inhoud. We willen niet dat onze medewerkers dit soort tweets plaatsen. Integriteit hebben we als Veiligheidsregio hoog in het vaandel."

Uitzoeken
Het is niet duidelijk of de tweet gevolgen heeft voor Bos' betrekking, maar Gerrie Ruijs zegt: "We gaan dit zeker uitzoeken."

Verwijderd
Inmiddels heeft Cor Bos de tweet verwijderd. Ook heeft hij een aantal tweets geplaatst waarin hij zelf afstand neemt van zijn Wilders-tweet. De site Geenstijl maakt ook melding van het incident.