Ronde van Zeeland Seaports op zaterdag 7 juni

De Ronde van Zeeland Seaports wordt in 2014 op zaterdag 7 juni verreden. Dit staat op de kalender van de internationale wielerbond UCI. De editie van dit jaar werd gewonnen door de Duitser André Greipel. De Zeeuwse profronde is ingedeeld in de EuropeTour in categorie 1.1.

Volgend jaar doen ook twee andere internationale wedstrijden Zeeland aan. De World Ports Classic (EuropeTour 2.1) tussen Rotterdam en Antwerpen is verhuist van augustus naar mei. De wedstrijd wordt verreden op 24 en 25 mei. De Eneco Tour (WorldTour), waarin een etappe Zeeuws-Vlaanderen aan zal doen, is in 2014 van 11 tot en met 17 augustus.

Vrouwen
Voor vrouwen worden er drie profkoersen in Zeeland gereden. De eerst is de EPZ Omloop van Borsele. Die vindt plaats op 25, 26 en 27 april. De nieuwe wedstrijd de BeNe Ladies Tour stond eerst gepland voor het weekend van 12 en 13 juli. Maar tijdens het congres van de UCI is besloten dit een week later te laten plaats vinden.

Ster Zeeuwse Eilanden
De derde en laatste internationale vrouwenkoers in Zeeland is de Ster Zeeuwse Eilanden. Die is gepland in het zelfde weekend als de Ronde van Zeeland Seaports, maar zij willen een week later. Als dit verzoek wordt gehonoreerd zou dan de wedstrijd van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 juni zijn. Het bestuur is nog in gesprek met sponsoren. "We hebben goede hoop dat het gaat lukken", zegt Wim Polderman van de organisatie.