Hoogerland staakt strijd op regenachtig WK

FLORENCE (ITA) - Johnny Hoogerland uit Langeweegje is tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Florence afgestapt. Met nog een kleine honderd kilometer te rijden staakte Hoogerland de strijd tijdens een regenachtige wedstrijd.

Hoogerland liet weten dat hij zijn werk had gedaan. "Mijn opdracht was om het eerste deel van de wedstrijd te controleren zodat de kopmannen niets hoefden te doen. Elke ronde die ik op de plaatselijke ronden nog zou rijden was bonus", vertelde Hoogerland. "Toen ik eraf moest en de bondscoach me voorbij reed stak hij z'n duim op."

Nieuwe ploeg
Hoogerland wist nog niet hoe zijn resterende programma er tot het einde van het seizoen uit zal zien. Ook gaf hij weinig commentaar op de vraag voor welke ploeg hij volgend seizoen rijdt. De 30-jarige Nederlands kampioen ging niet in op een gerucht dat hij met ploegleider Hilaire Vanderschueren mee verhuist naar een nieuwe ploeg. "Er gaan zoveel geruchten", aldus Hoogerland.

Derde deelname
Voor Hoogerland was het zijn derde WK. In 2009 in het Zwiterse Mendrisio werd hij veertiende en in 2011 35e in het Deense Kopenhagen.

Foto Léon de Kort