Proef met zorg op afstand via camera

SEROOSKERKE (W) - Zorginstelling Zorgstroom is gestart met een proefproject. Bij een kleine groep cliƫnten zijn camera's in huis opgehangen. Ze krijgen via die camera twee 'inkijk-momenten' per nacht om te zien of alles goed gaat thuis.

Normaal gesproken komt een zorgverlener 's nachts thuis langs voor controle. Voor de medewerkers scheelt dat een hoop reistijd en voor Zorgstroom scheelt het kosten.

Computer
Op kantoor kan de hulpverlener van Zorgstroom op de computer de camera's op afstand bedienen en aanzetten om te kijken of alles goed gaat. Bij twijfel of als iemand onrustig is gaat de zorgverlener alsnog langs.

Wennen
Elisabeth van Kuilenburg (90) uit Middelburg is een van de proefpersonen. Zij vindt de camera wel prettig. "In het begin is het even wennen, want dan denk je dat ze je de hele tijd op de film zetten. Maar het went snel. Het grote voordeel vind ik dat als er iets gebeurt ze het vrijwel meteen zien."

Demonstratie
In Serooskerke is een demonstratieruimte ingericht waar medewerkers, klanten en familie kunnen zien en ervaren hoe de cameracontrole werkt. Volgens Karin Uijl van Zorgstroom is het voor veel mensen nog erg wennen.

Proef
De proef duurt nog tot en met december. Als het een succes is zal het project daarna worden uitgebreid.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren camera serooskerke zorgstroom
Deel dit artikel: