Amper interesse in wildcards Kustmarathon Zeeland

Hoe het komt weet organisator Lein Lievense niet, maar er is amper belangstelling voor de wildcards bij de Kustmarathon Zeeland in Zoutelande. Alleen drievoudig winnaar Sébastièn Schletterer uit Middelburg en Jan van der Marel uit Aarlanderveen hebben een wildcard aangevraagd en gekregen.

"Het is stil met aanvragen in de mailbox", zegt Lievense, die andere jaren wel regelmatig wildcards uitdeelde. Volgens Lievense komen (sub)toppers of bekende Nederlanders in aanmerking voor een wildcard. "Voor atleten die bijvoorbeeld 2.30' kunnen lopen of 3.00' bij de vrouwen." Volgens Lievense zijn er tot maandagavond geen aanvragen binnengekomen.

Zeeuwse zege
Als er geen wildcards uitgedeeld worden, neemt de kans op een Zeeuwse zege toe beseft Lievense. "Voor de Zeeuwse toppers hoop ik dat er geen wildcards meer aangevraagd worden, want er is nu een mooie top zeven met Zeeuwse lopers."

Dolf Jansen
Om het evenement meer uitstraling te geven hoopt Lievense nog wel op aanvragen."Dolf Jansen is een bekende Nederlander, die ook nog kan hardlopen. Dat zou wel leuk zijn."

Uur voor de wedstrijd
Volgens Lievense kunnen wildcards tot een uur voor de wedstrijd aangevraagd worden. De 11e editie van de Kustmarathon wordt zaterdag gelopen tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande.