Wandelmarathon wordt volgend jaar nog groter

Ruim 4000 wandelaars verschijnen zondag aan de start van de wandelmarathon. Dat zijn meer wandelaars dan ooit. Volgend jaar komen daar nog tussen de 500 en 1000 mensen bij. Dat heeft Lein Lievense dinsdag bekend gemaakt.

Struikelblok is de parkeergelegenheid rond Zoutelande. De organisatie wil volgend jaar bussen laten rijden tussen grote parkeerplaatsen in de buurt en de finishplaats. Daardoor kan de verkeerschaos in Zoutelande afnemen. Daardoor kan het deelnemersaantal flink omhoog.

Populariteit
De populariteit van de ruim 42 kilometer lange wandeltocht van Burgh-Haamstede naar Zoutelande is enorm. Dit jaar was de wandelmarathon binnen tien uur volgeboekt en is er in de laatste weken voor de loop een run op startbewijzen van mensen die voortijdig afhaken.

Statistieken
In 2005 deden er 870 deelnemers mee, in 2009 waren dat er 2200, vorig jaar 3500 en dit jaar dus 4000. Deelnemers van de wandelmarathon zijn gemiddeld 46 jaar. De jongste wandelaar is 12, de oudste is 82. De verdeling tussen mannen en vrouwen is ongeveer gelijk, al zijn de mannen iets in de meerderheid.