Michel Schrier meldt zich af voor Kustmarathon

Atleet Michel Schrier uit Vlissingen doet zaterdag niet mee aan de Kustmarathon Zeeland. Schrier heeft, mede door griep, te weinig getraind. 'Ik zou niet tot de favorieten behoord hebben, maar ook gewoon lopen gaat niet lukken', zegt Schrier.

Sinds de Kustmarathon van vorig jaar, waarin Schrier zesde werd in 2:44.39', is hij minder gaan trainen. "Dat is een bewuste keuze geweest. Ik had minder plezier in het lopen, al ben ik wel altijd drie keer per week blijven trainen." Het was dan ook de bedoeling van Schrier om zaterdag mee te doen. "Ik was van plan om samen met mijn broertje David te lopen. Ik had wel een trainingsachterstand en een week of drie geleden kwam daar griep overheen. Afgelopen vrijdag wilde ik nog proberen om een lange duurloop te doen, maar dat ging letterlijk voor geen meter. Daarom heb ik besloten om niet mee te doen."

Schrier gaat wel kijken bij de Kustmarathon zaterdag. "Ik ga met David meefietsen. Ik verwacht dat hij wel een tijd van rond de drie uur en 15 minuten kan lopen", aldus Schrier.

Deel dit artikel: