Facebook-actie voor gestolen racefiets De Roo

Op Facebook is een actie gestart om de gestolen racefiets van oud-profwielrenner Jo de Roo terug te vinden. Een week geleden werd de fiets van de 75-jarige Zeeuw gestolen bij de ingang van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes. De Roo ging daar op bezoek bij zijn ernstig zieke vrouw en was vergeten zijn fiets op slot te zetten.

Op verzoek van De Roo heeft zijn fietsmaat Alex Greeve maandagavond het bericht de wereld ingeholpen. Honderden Facebook-gebruikers hebben het bericht inmiddels gedeeld.

Signalement
Op Facebook wordt het volgende signalement gegeven van de fiets: "Hij heeft het racestuur omgedraaid en afgezaagd, de kleur is groen, van het merk Huissoon, met aluminium spatborden en een wit stuurlint. Er rijdt van deze fiets geen tweede rond."

Profwielrenner
Jo de Roo uit Schore was profwielrenner tussen 1958 en 1968. In die periode heeft hij vele klassiekers op zijn naam geschreven zoals de Ronde van Lombardije, Parijs-Tours, de Ronde van Vlaanderen, en Omloop het Volk. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen op de weg en won twee etappes in de Tour de France.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden adrz de roo Goes racefiets
Deel dit artikel: