Gestolen racefiets De Roo terecht dankzij Facebook

De gestolen racefiets van oud-profwielrenner Jo de Roo uit Schore is terecht. Een inwoner van Kapelle zag de gestolen fiets staan en herkende hem aan de hand van de omschrijving die circuleerde op Facebook en op Omroep Zeeland.

Op verzoek van De Roo heeft zijn fietsmaat Alex Greeve maandagavond het bericht over de fietsdiefstal de wereld ingeholpen. Honderden Facebook-gebruikers hebben het bericht gedeeld.

Eigenaar
De oplettende Kapellenaar lichtte Greeve in. Die belde de politie en even later kon hij de fiets teruggeven aan de eigenaar. Jo de Roo reageerde volgens Greeve stomverbaasd en is heel gelukkig dat hij weer kan fietsen. "Dit is de kracht van sociale media", aldus Greeve.

Ziekenhuis
Een week geleden werd de fiets van de 75-jarige Zeeuw gestolen bij de ingang van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes. De Roo ging daar op bezoek bij zijn ernstig zieke vrouw en was vergeten zijn fiets op slot te zetten.

Profwielrenner
Jo de Roo uit Schore was profwielrenner tussen 1958 en 1968. In die periode heeft hij vele klassiekers op zijn naam geschreven zoals de Ronde van Lombardije, Parijs-Tours, de Ronde van Vlaanderen, en de Omloop van het Volk. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen op de weg en won twee etappes in de Tour de France.

Deel dit artikel: