VRZ: Bos legt werk voorlopig neer

Brandweercommandant Cor Bos van de veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft zijn werkzaamheden op verzoek vrijwillig gestaakt. Afgesproken is dat hij gedurende het onderzoek naar zijn tweets over Geert Wilders niet werkt.

Cor Bos kwam vorige week in opspraak omdat hij de vraag twitterde of het 'omleggen' van Wilders een optie was. Eerder dit jaar vroeg hij zich in een tweet af of een brand in de studio van Pownews een oplossing zou zijn voor het lastigvallen door de reporters van Powned van burgemeester Jorritsma.

Beslissing
VRZ directeur Gerrie Ruijs verwacht volgende week een beslissing te nemen over eventuele sancties tegen Bos. Komende zaterdag mag hij in ieder geval niet het defilé afnemen ter ere van het 100-jarig jubileum van de Goese brandweer.

Gedragscode
Ruijs buigt zich nu intern over de tweets van Bos. Zij zegt zich er bewust van te zijn dat dit soort tweets "niet kunnen" en dat leidinggevenden zoals Cor Bos zich dienen te houden aan de gedragscode voor ambtenaren, waar ook regels zijn vastgelegd voor het gebruik van social media.