Schletterer: 'Ik heb harder getraind dan voorheen'

Sébastièn Schletterer wordt door veel mensen gezien als de grote favoriet om zaterdag zijn vierde Kustmarathon Zeeland te winnen. De atleet uit Middelburg is fit en heeft zich beter voorbereid dan voorheen.

"Ik heb harder getraind dan anders. We gaan zaterdag wel zien wat het waard is", vertelt de 40-jarige Walcherse atleet. "Iedereen wil winnen, dus ik natuurlijk ook. Maar m'n echte doel is pas over twee weken want dan wil ik een persoonlijk record lopen in de Amsterdam Marathon."

Schletterer verwacht een spannende editie van de Kustmarathon Zeeland, waarin de top dicht bij elkaar zal zitten. Tegenstand denkt hij te krijgen van de Zeeuwen Tim Pleijte, Martijn de Kok, Erwin Harmes, Ronnie Overgaauw, Huub van Noorden en Remy Vasseur. Van buiten de provincie denkt hij dat Jan van der Marel en Anthony Pochet vooraan mee gaan strijden.

Van der Marel
Jan van der Marel uit Aarlanderveen start voor de vijfde keer in de Kustmarathon Zeeland. De voormalig Europees triathlonkampioen won de wedstrijd drie keer en werd één keer vierde.

"Ik ben fit", vertelt de 45-jarige Van der Marel. "Er zijn sowieso atleten sneller dan mij, dus winnen zal ik niet meer. De derde plaats zou misschien nog net mogelijk moeten zijn, maar ik denk dat ik daar iets achter ga eindigen. Ik ga er in ieder geval wel voor."

Pochet
Van de top-3 uit 2012 is alleen de Belg Anthony Pochet dit jaar van de partij. Achter El Barouki (vorig jaar winnaar) en Athamna (vorig jaar tweede) werd de 29-jarige Waal uit Beauraing destijds derde. Misschien is hij wel de grootste niet-Zeeuwse kanshebber op de zege.

"Ik ben er klaar voor en voel me goed", laat Pochet weten. "Ik hoop het iets beter te doen dan vorig jaar. Een klein beetje beter, haha. Ik hou er niet zo van om mezelf op de voorgrond te plaatsen maar ik hoop op het podium."

Liveblog
Omroep Zeeland houdt het hele weekend een liveblog bij over het Kustmarathon Weekend zodat u niets hoeft te missen. Ook wordt er op radio en televisie veel aandacht besteed aan het evenement.