Kustmarathon Zeeland van start met Ladiesrun

Om 17.45 uur is in Zoutelande het Kustmarathon-weekend van start gegaan met de zesde editie van de Ladiesrun. De vrouwen lopen afstanden van vijf of tien kilometer. Start en finish is in de Langstraat. Het startschot werd gelost door gedeputeerde Carla Schönknecht.

De tien kilometer werd gewonnen door FrédériqueVersluijs uit Zuidzande in 55 minuten en 55 seconden. Annemarie Verschuure uit Kruiningen werd tweede en Eva Boonman uit Middelburg maakte het podium compleet met een derde plaats.


Den Herder

Winnares van de vijf kilometer werd Astrid den Herder uit Goes in een tijd van 24 minuten en 14 seconden. Vorig jaar eindigde Den Herder nog op de derde plaats op de tien kilometer. Lindy van Anrooij uit Kapelle werd, net als vorig jaar, tweede op de vijf kilometer.


Driehonderd
In 2008 was de eerste Ladiesrun op de vrijdagavond voorafgaand aan de Kustmarathon Zeeland destijds met ruim driehonderd deelnemers. Voor deze zesde editie hebben zich 1700 vrouwen ingeschreven.

Negenduizend
De Ladiesrun is het eerste onderdeel van het Kustmarathon-weekend. In totaal komen tijdens het weekend zo'n negenduizend mensen in actie. Zaterdag is de Kustmarathon, de MTB-tocht en de minimarathon. Zondag wordt het evenement afgesloten met de wandelmarathon.

Liveblog
Omroep Zeeland houdt het hele weekend een liveblog bij zodat u niets hoeft te missen. Ook wordt er op radio en televisie veel aandacht besteed aan het Kustmarathon-weekend.

Deel dit artikel: