Kustmarathon Zeeland van start met Ladiesrun

Om 17.45 uur is in Zoutelande het Kustmarathon-weekend van start gegaan met de zesde editie van de Ladiesrun. De vrouwen liepen afstanden van vijf of tien kilometer. Start en finish was in de Langstraat. Het startschot werd gelost door gedeputeerde Carla Schönknecht.

Winnares van de tien kilometer werd Frédérique Versluijs uit Zuidzande in een tijd van 42 minuten en 27 seconden. Monique Verschuure uit Yerseke werd op ruim drie minuten tweede en Eva Boonman uit Middelburg maakte het podium compleet.


Den Herder

De vijf kilometer werd gewonnen door Astrid den Herder uit Goes in een tijd van 24 minuten en 14 seconden. Vorig jaar eindigde Den Herder nog op de derde plaats op de tien kilometer. Lindy van Anrooij uit Kapelle werd, net als vorig jaar, tweede op de vijf kilometer. Haar jongere zus Shirin van Anrooij werd derde.


Driehonderd
In 2008 was de eerste Ladiesrun op de vrijdagavond voorafgaand aan de Kustmarathon Zeeland destijds met ruim driehonderd deelnemers. Voor deze zesde editie hebben zich 1700 vrouwen ingeschreven.

Negenduizend
De Ladiesrun is het eerste onderdeel van het Kustmarathon-weekend. In totaal komen tijdens het weekend zo'n negenduizend mensen in actie. Zaterdag is de Kustmarathon, de MTB-tocht en de minimarathon. Zondag wordt het evenement afgesloten met de wandelmarathon.

Liveblog
Omroep Zeeland houdt het hele weekend een liveblog bij zodat u niets hoeft te missen. Ook wordt er op radio en televisie veel aandacht besteed aan het Kustmarathon-weekend.

Deel dit artikel: