Extra maatregelen na bedreiging bij school

De doodsbedreigingen via social media aan leerlingen van basisschool De Wissel leiden tot extra maatregelen bij de school. Op beide locaties van de school wordt voor en na schooltijd door de politie toezicht gehouden. Tijdens de lesuren zijn de hekken en deuren van de school gesloten.


Verder moeten alle kinderen op donderdag 10 oktober tussen de middag verplicht overblijven en is een activiteit rond de kinderboekenweek afgelast.

Instagram
De leerlingen uit groep acht van de christelijke basisschool De Wissel in Vlissingen zijn bedreigd via Instagram. Zeker 20 leerlingen kregen de berichten met foto's, waarin ook concrete namen werden genoemd.

Bijeenkomst
Dinsdagavond was er een besloten bijeenkomst om de ouders van kinderen bij te praten over bedreigingen. Die bijeenkomst werd druk bezocht. Behalve de directie waren medewerkers van de politie aanwezig, van het Openbaar Ministerie, van Slachtofferhulp en de GGD om vragen te beantwoorden. De directie heeft aangifte gedaan van bedreiging via social media en dat wordt hoog opgenomen.

Burgemeester
Burgemeester Letty Demmers was ook aanwezig, zij is verantwoordelijk voor openbare veiligheid en vindt het belangrijk dat de rust bewaard blijft. Ook wilde ze de ouders een hart onder de riem steken. Over de inhoud van de bedreiging kon Demmers niets zeggen: "De ouders kon ik op veel vragen dan ook nog geen antwoord geven. Maar het was belangrijk dat ze hun onrust konden delen."

De Wissel
CBS De Wissel heeft gebouwen aan de Flamingoweg en de Kleiweg. Op de school zitten ongeveer 450 leerlingen.

Deel dit artikel:

Recent nieuws