Man heeft reeds 257 landen bezocht

Ies Goedbloed heeft 257 landen bezocht. Daarmee staat hij in de top 10 op de site landenverzamelaars.nl. Via deze website strijden ruim vierduizend fanatieke reizigers om het hoogste aantal bezochte landen.

De wereld bestaat uit 195 internationaal erkende onafhankelijke landen en daarnaast nog eens honderden onafhankelijke gebieden zoals Sint Maarten, Hongkong en Gibraltar.

Reizen
Goedbloed is op zijn 19e beginnen met het tellen van de landen die hij bezocht, toen hij het reizen echt ontdekt had. Inmiddels heeft hij er 257 bezocht. Hij is met zijn 57 jaar één van de jongsten. Hij reist altijd met zijn vrouw en/of zijn kinderen. Na zijn eerste reis heeft Goedbloed van zijn liefhebberij zijn beroep gemaakt; hij is een reisburo begonnen. Alle reizen die hij verkoopt heeft hij ook zelf gemaakt.

Fanatiekelingen
Hij zegt zelf dat het geen sport is om zoveel landen te bezoeken. Meer een leuke bijkomstigheid. Volgens Goedbloed zijn er in Amerika echt fanatiekelingen die in een week twintig landen bezoeken. Ze stappen dan even snel uit het vliegtuig om voet op de grond te zetten en dan gaan ze weer verder.

Toegankelijke
Hij kent de andere mensen in de top tien allemaal. Ze zien elkaar wel eens en wisselen informatie uit over minder toegankelijke landen. Overigens is Goedbloed niet de enige Zeeuw in de top 10 van landenverzamelaars. Op de vierde plaats in de ranglijst staat de 80-jarige Pieter de Zeeuw uit Kapelle. Die wil daar verder geen ruchtbaarheid aan geven.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren landen middelburg reisburo reizen
Deel dit artikel: