Rinus Spruit zoekt naar geluk in nieuwe roman

Schrijver Rinus Spruit uit Nieuwdorp brengt deze week een nieuwe roman uit met de naam 'Een dag om aan de balk te spijkeren'. Het boek gaat over de moeizame zoektocht naar geluk. Hoofdpersoon Maarten Rietgans wordt omschreven als 'een reiziger in angst, een handelaar in ongenoegen'.
Rietgans houdt het in geen enkele betrekking lang uit en in de liefde wil het ook niet lukken. Zijn oude vader begrijpt daar niets van.

Uitdrukking
Rinus Spruit vertelt dat zijn vader de uitdrukking "Het is vandaege een dag om aan de balk te spiekeren", gebruikte wanneer het een onvergetelijk mooie dag was. Zo'n dag waarop alles klopte, waarop het weer mooi was en de oogst goed. Tot Spruit's stomme verbazing bleek niemand in zijn omgeving de uitdrukking te kennen.

De Rietdekker
Het is het tweede boek van Rinus Spruit, die in 2008 debuteerde met het autobiografische boek 'De Rietdekker'. Daarin beschreef Spuit het leven van zijn vader. Het werd een groot succes. In 2011 is het in het Duits vertaald en werd er een toneelstuk van gemaakt.

Winkel
Het boek is sinds deze week te verkrijgen in de Zeeuwse boekhandels. Vanaf 1 november ligt het ook landelijk in de winkel.

Deel dit artikel: