'Voorprogramma Mamilla was fantastisch'

De Zeeuwse rockband Mamilla heeft zaterdagavond opgetreden in het voorprogramma van Deep Purple. Het was een wens die in vervulling ging voor de band. Het concert was in de IJsselhallen in Zwolle.

Voor de gelegenheid had de band zelf een grote touringcar geregeld voor liefhebbers uit Zeeland die het concert wilden meemaken. Drummer Paul Goedegebuure kreeg voor de soundcheck een hand van Deep Purpledrummer Ian Paice. "Hij is zo goed, dat ik hem niet eens mijn idool kan noemen. Hij staat bovenaan de sterrenhemel", zegt Goedegebuure, "daarmee vergeleken ben ik een houthakker."

Fans
In totaal waren zeventig fans vanuit Zeeland naar Zwolle afgereisd. Sommige fans vielen op in het Deep Purple publiek met een pet of t-shirt met Mamilla. "Ze spelen fantastisch", riep een vrouwelijke fan met pet, "het voorprogramma overtreft het hoofdprogramma!".

Mamilla

Mamilla viert binnenkort zijn twintigjarig bestaan. Een negende cd is in de maak. Ze hebben al eerder in het voorprogramma gespeeld van bands als Uriah Heep en ZZ Top.

Deel dit artikel: