Ook RWE haakt af voor bouw nieuwe kerncentrale

BORSSELE - Doordat ook RWE de plannen voor een vergunningaanvraag uitstelt, zijn er nu helemaal geen serieuze gegadigden meer die in Nederland een kerncentrale willen bouwen.

Alternatieve energiebronnen
Tegenstanders van kernenergie zijn ervan overtuigd dat er nu definitief geen geen tweede kerncentrale meer komt bij Borssele. GroenLinks, het Comité Borssel twee nee, Greenpeace en de Zeeuwse Milieufederatie zijn opgetogen. Volgens hen is het klimaat nu rijp voor alternatieve energiebronnen.

Delta
Delta besloot maandag de plannen voor een tweede kerncentrale uit te stellen. Dat had te maken met de financiële crisis en de hoge investeringen die nodig zijn voor een kerncentrale. Ook het huidige investeringsklimaat en de huidige overcapaciteit op de elektriciteitsmarkt met lage energieprijzen speelden een rol in de beslissing.

Van Beveren
Gedeputeerde Van Beveren was verrast door het besluit van Delta. Het energiebedrijf had zich in december nog een half jaar de tijd gegeven om zich op de toekomst te beraden. Dat half jaar bedenktijd werd een maand.