Hans Voordijk beste bakker van Zeeland

Bakker Hans Voordijk van Den Soeten Inval in Goes heeft dinsdag de Zeelandtrofee gewonnen. Dat is een prijs voor Zeeuwse bakkers. De winnaar mag zich een jaar lang de beste bakker van Zeeland noemen.

De bakkerijopleiding van Scalda in Middelburg was gastlocatie van deze jaarlijkse productwedstrijd, waaraan twintig Zeeuwse ambachtelijke bakkers deelnamen. Met het bakken van drie verschillende producten wordt de kennis en de kunde van de bakkers getoetst.

Vers
Dit jaar moesten de bakkers hun vaardigheden laten zien bij het bakken van fijn volkorenbrood, mueslibollen en bruin speculaas met amandelen. Om de producten zo vers mogelijk aan de jury te kunnen laten zien, zijn de bakkers dinsdagmorgen vroeg begonnen.

Gevoel en beleving
''Helemaal geweldig'', aldus ondernemer Hans Voordijk, eigenaar van Den Soeten Inval. ''Wij willen ons als ambachtelijk bedrijf onderscheiden van de middelmaat. Gevoel en beleving zijn voor ons bedrijf heel belangrijk bij het uitdragen van dit fantastische vak. Het winnen van deze prijs zien wij als een beloning hiervan.''

Deel dit artikel: