Mooi weer zorgt voor goed bezochte Mallard Mars

Voor de vierde keer is zaterdag de Mallard Mars op Zuid-Beveland gehouden. De mars bestaat uit een wandeltocht van verschillende afstanden, begeleid door een colonne historische oorlogsvoertuigen en een kranslegging bij het herdenkingsmonument bij de Sloedam.

Er waren dit jaar net zoveel deelnemers als vorig jaar. Het mooie weer hielp daar zeker bij volgens organisator Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Het aantal historisch militaire voertuigen is door de jaren opgelopen naar zo'n 40 stuks.

Codenaam
Mallard was de codenaam voor de nachtelijke oversteek van het Sloe door Schotse troepen om ten zuiden van de Sloedam een bruggenhoofd te vestigen en zo de Canadese troepen te ontlasten die door fel Duits verzet niet over de Sloedam konden komen. Deze operatie begon op 2 november en eindigde op 4 november 1944.

Lustrum

Volgend jaar wordt de Mallaard Mars voor de vijfde keer gehouden, een lustrum. De organisatie wil dan groter gaan uitpakken. Het is dan tevens 70 jaar geleden dat er werd gevochten rond de Sloedam.

Deel dit artikel: