Meisje uit Tholen overleden door mazelen

In Tholen is zaterdag een 17-jarig meisje overleden aan de gevolgen van mazelen. Dat meldt het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het meisje was niet gevaccineerd tegen de infectieziekte.

De mazelen heerst sinds deze zomer in de provincie, eerst in het oosten. Later werden ook gevallen gemeld in de rest van de provincie.

Zeeland
In Zeeland waren op 11 oktober 233 meldingen van mazelen in Zeeland, maar bij de GGD wordt uitgegaan van het tienvoudige. Niet alle artsen doen altijd een officiële melding. Ook komt het voor dat ouders niet altijd met hun kind naar de huisarts gaan.

Virus
Het mazelenvirus is gevaarlijk als er complicaties optreden. Vooral voor baby's en mensen met een lage weerstand kan het virus ernstig verlopen.

Calvijn College
Het slachtoffer zat in Havo 5 op het Calvijn College in Goes. Daar is met verslagenheid gereageerd. Directeur Bert Vogel zegt dat er op de vestigingen in Tholen en Goes is stil gestaan bij het overlijden van het meisje.

Toetsen niet doorgegaan
Vanmorgen kwam het personeel bij elkaar en ook in iedere klas is stilgestaan bij het overlijden. De klas waar het meisje zat, heeft toetsweek. De toetsen voor vandaag zijn niet doorgegaan. De leerlingen zijn wel uitgenodigd om met elkaar te praten.

Vogel herinnert het meisje als "sociaal sterk, maar kwetsbaar gezien haar gezondheid."


Meer over dit onderwerp:
Tholen mazelen overleden pushberichtapps rivm tholen
Deel dit artikel: