Reparatie van vorstschade op wegen

Op veel provinciale N-wegen is er schade, zoals barsten en putten in de weg. Zo is de N290 tussen Hulst en de Belgische grens er slecht aan toe.
Vooral Zeer Open Asfaltbeton (ZOAB) kan slecht tegen vorst. Stukjes van de weg laten makkelijk weg door de kou waardoor gaten in de weg ontstaan. Losse steentjes kunnen autoruiten beschadigen.
Meld vorstschade Omroep Zeeland wil graag weten waar bij u in de buurt de wegen zijn beschadigd. Maak er een foto van en stuur deze op naar nieuws@omroepzeeland.nlNa een inventarisatie bij de verschillende wegbeheerders is dit het beeld van de Zeeuwse wegen: Vorstschadeweergeven op een grotere kaart
Provinciale wegen - Ernstige vorstschade - N290 van hulst naar België / zo erg dat auto's over bodem rijden. Wegdelen zijn afgesloten - Diverse wegdek wakken - N59 kruising stoplichten Zierikzee / Zierikzee rotonde en ter hoogte van Sirjansland - Beschadigingen en wegdek wakken - N57 / Schroeweg Middelburg - N61 tussen Sluiskil en Terneuzen
Waterschap Wel schade, maar niet acuut. Tijdens het voorjaar wordt er bekeken wat er gerepareerd moet worden
Rijkswaterstaat In Zeeland is door de vorst nu bijna 12 kilometer aan snelweg kapot gevroren. Hierdoor is het asfalt los geraakt en geeft steenslag. Op zeer korte termijn wordt er gekeken wanneer de gaten in de snelweg A58 kunnen worden gerepareerd.