'Dat kan ik niet' wordt verleden tijd

MEE Zeeland start op Walcheren een project om de ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking te stimuleren en zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Het project MEE op Weg is speciaal voor kinderen of volwassenen met een beperking die reizen met het speciaal vervoer: 'het ‘busje’ of 'de taxi’.

Het project wil het traditionele denken "dat kan hij of zij toch niet" doorbreken. Zowel bij de persoon zelf als ook bij diens omgeving. Deelnemers oefenen op een bepaald traject met een reismaatje. Deze reismaatjes krijgen een korte training bij MEE Zeeland voordat ze gekoppeld worden aan een deelnemer. In de training leert het reismaatje hoe de regie bij de deelnemer gelaten kan worden.

Doelgroep
Het project MEE op Weg richt zich ook op ouders / verzorgers, zorgaanbieders,
leerkrachten, chauffeurs en andere betrokkenen. Iedereen wordt zoveel mogelijk betrokken bij het veranderingsproces dat de deelnemer doormaakt.

Andere regio's
Als het proefproject op Walcheren voldoende positieve resultaten en effecten kent is het de bedoeling om in andere Zeeuwse regio’s ook mensen MEE op Weg te helpen. Inmiddels hebben zich dertien deelnemers gemeld en tien vrijwilligers. Deze krijgen in november een training.

Het project wordt mede gefinancierd door de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen, het SPD fonds, en de aangesloten zorgaanbieders Gors, Arduin en Philadelphia.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren MEE Zeeland middelburg taxi
Deel dit artikel: