Zeeuws aandeel Bib Gourmand stijgt

Vier Zeeuwse restaurants hebben voor het eerst een plek verdiend op de lijst van Bib Gourmand. Het gaat om restaurants, die door Michelin zijn geselecteerd en waar een menu wordt aangeboden van onder de 35 euro. Met de vier nieuwkomers staan er zes Zeeuwse restaurants op de lijst.

De Vluchthaven in Bruinisse, Willem 4 in Kortgene, de Petrus & Paulus Hoeve in Lamswaarde en de Gespleten Arent in Middelburg zijn nieuw op de lijst. Restaurant Roes in Hulst en restaurant Campveerse Toren in Veere stonden al op de lijst en blijven staan.

Afvaller
Auberge des Moules in Phillipine staat niet langer op de lijst. Eigenaar Joris Jansen: "Tot onze verbazing en teleurstelling staan we er na 6 a 7 jaar niet meer op". Hij noemt de notering vooral een stukje waardering.

Het restaurant heeft niet te horen gekregen waarom het is afgevallen. Zelf denkt Jansen dat het te maken heeft met de keuzemogelijkheden in zijn restaurant van menu's onder de 35 euro. Hij betwijfelt of de toekenning van een Bib Gourmand de afgelopen jaren meer klandizie heeft opgeleverd. "Het is dus niet zo dat we nu in zak en as zitten."

Michelin-sterren
Op 25 november wordt de Michelin-gids van 2014 gepresenteerd. Dan wordt duidelijk of de Zeeuwse restaurants er sterren bij krijgen. Nu Oud Sluis van Sergio Herman gaat stoppen en Zeeland het enige driesterrenrestaurant van de provincie kwijt.