Antwan Tolhoek kiest voor wielersport en wil prof worden

Antwan Tolhoek uit Yerseke gaat de schaatssport op een lager pitje zetten. Tolhoek (19) gaat zich na dit seizoen richten op een carrière als wielrenner met als doel om beroepsrenner te worden.

Tolhoek is nu actief als marathonschaatser bij de ploeg van Henk Angenent, de winnaar van de laatste Elfstedentocht. Afgelopen weekend werd Tolhoek zevende bij de marathon in Utrecht in de Eerste divisie. Na dit seizoen gaat hij zich richten op een carrière als wegwielrenner. Tolhoek maakt dan deel uit van de De Jonge Renner, de (nieuwe) opleidingsploeg van Belkin.

Fietsen erg leuk
Tolhoek, die ook nog als skeeleraar actief is, heeft gekozen voor de wielersport. "Ik heb afgelopen zomer al weinig meer geskeelerd. Ik vond het fietsen erg leuk om te doen en daar wil ik verder in. Ik denk ook dat het fietsen mij meer ligt dan het het schaatsen", zegt Tolhoek die tegenwoordig in Friesland woont en traint.

Profrenner
"Mijn doel is nu om prof te worden. Daar ga ik de komende jaren mij best voor doen om dat te bereiken." Antwan Tolhoek is de zoon van oud-profwielrenner Patrick Tolhoek. Hij wil als marathonschaatser nog wel actief blijven, met name op natuurijs. Het is nog niet duidelijk of Tolhoek bij de ploeg van Henk Angenent mag blijven. (foto: www.timsimaging.nl)

Deel dit artikel: